(recept
si oblíbilo 7 návštěvníků)
Švestková přesnídávka
Potřebné ingredience
asi 2,5 kg švestek, je to na vás cukr vanilkový pudink trocha vody
Postup přípravy
vypeckované švestky dáme do hrnce a s trohou vody uvaříme, záleží na vás kolik vody tam dáte. Dávám jen trochu, aby to bylo hustější. Uvařené švestky rozmixuji ponorným mixérem, v malém množství vody rozmíchám vanilkový pudink, záleží na množství švestek, do většího množství dejte 2 pudinky, přidáme cukr, dle chuti a necháme projít varem. Když je hotovo, přeliji přesnídávku přes široký trychtíř do skleniček se šroubovacím víčkem, ty od přesnídávek Hami vám nebudou držet. Já zavařuji v mikrovlnce na nějvětší příkon, my máme 700W na 20min. MUsí být dobře uzavřené, protože vytékají. Pak je vyndám a otočím dnem vzhůru aspoň na chvíli,pak si je uložím do spíže.
Tady je už rozvařeno a rozmixováno
tady přendavám přes trychtíř, tolik si to okolo neušpiníte
vyndám z mikrovlnky a otočím dnem vzhůru, takhle zavařuji úplně vše
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k receptu
ZandaKiki
(upraveno)
6. 6. 2012, 13:02
Evi a mixujeme i se slupkami?nebo passírujete?
rebelina77
(upraveno)
17. 9. 2012, 11:26
@ZandaKiki
Zdravím, mixuji i se šlupkami, pasírování by bylo moc zdlouhavé.
Chemlona
(upraveno)
3. 9. 2011, 13:24
Výborná ,dostala jsem velké množství švestek a zoufale hledala co s něma ,děcka je nejí ,povidla u nás jím jen já ,ale přesnidávka chutnala všem .Moc děkuji za recept
Sajdačka
(upraveno)
28. 8. 2011, 16:20
Evi, a nejiskří vám ty kovové vršky v mikrovlnce?
rebelina77
(upraveno)
8. 10. 2011, 11:32
@Sajdačka
Kdepak, v mikrovlnce zavařuji aspoň 3 roky, úplně vše. Jen to chce je pořádně zavřít, občas trochu vytečou. Zavařujeme, okurky, kozí rohy, rajčata, papriky, přesnídávky, prostě vše co se dá zavařit, nejpelší je to tam dát na 30 min na plný výkon. Zelenina je pěkně tvrdá ane rozvařená jako z hrnce